maanantai 6. huhtikuuta 2015

Viikkosavo, lokakuu 2013

Maassa maan tavalla.

Greenpeacen pääsihteeri Kumi Naidoo (nimeä ei muutettu, itse kyllä muuttaisin) sanoi juuri äsken uutisissa että he aikovat jatkaa laittomia ja rauhanomaisia mielenosoituksia Petšoranmerellä. Tavallaan se on kyllä reilua peliä että ilmoittaa tulevista rikoksistaan etukäteen, mutta ei kai sen pitäisi antaa oikeutusta niille rikoksille. Greenpeacen nimissä tuntuu olevan nykyään mahdollista tehdä mitä vaan kunhan statement on vaan takataskussa valmiiksi kirjoitettuna lehdistöä varten. Jos tämmöinen järjestö tekee laittomuuksia, tekee niitä tietoisesti ja tunnustaa lain rikkomisen itsekin, niin eikö sitä kuuluisi kutsua rikollisjärjestöksi? 274 miljoonan euron vuosibudjetilla voi melko hyvin perustella tekojen suunnitelmallisuudenkin. Tuohon summaan joutuu laskemaan melko monen moottoripyöräkerhon vuosibudjetit yhteen.

Jokainen meistä näkee päivittäin facebookinsa newsfeedissä vaatimuksia kuinka maahanmuuttajien olisi käyttäydyttävä Suomessa meidän lakiemme ja sääntöjemme mukaan. Kyllä, olen täysin samaa mieltä, paikallisia sääntöjä ja varsinkin lakeja tulee jokaisen kunnioittaa. Tämä koskee myös Sini Saarelaa. Myös Venäjällä. Liittyessään tuohon merirosvoporukkaan Sinille oli varmastikin kerrottu että sinne lautalle hyökkääminen ei ole ehkä venäläisten mieleen ja että siinä saattaa käydä vaikka kuinka höperösti. Jos ei kerrottu, eikä Sini osannut moista pelätä, niin on oikeastaan vaan parempi hänelle että hänet suljetaan johonkin turvaan tältä vaaralliselta maailmalta, ja itseltään.

Nyt kun sitä lakia kuitenkin tuli rikottua siellä Venäjällä niin kyllä ne seuraukset on otettava vastaan. Sinin 15 minuutia julkisuudessa on nyt saatu ja käytetty. Nyt on aika maksaa. Tässä vaiheessa on turha alkaa vaatimaan porkkanapyreetä tai punajuurikiisseliä. Vitamiineja nyt vaan ei tule, eikä se telkkari pitäis minun mielestä kuulua sellin kalustukseen Suomessakaan. Jos siellä muut vetää röökiä ja Sini ei, niin se on Sinin oma ongelma ja valinta. Muista Sini että tämä on nyt vasta tutkintavankeus, se oikea vankila on melko karu paikka tähän verrattuna. Toivottavasti Sini oppii seuraavan 15 vuoden aikana kunnioittamaan lakia koska siihen tämä yhteiskunta perustuu, niin Suomessa kuin Venäjälläkin.

Heidi Hautala älysi onneksi erota ministeriydestään kun rikollisjärjestön tukeminen tuli päivänvaloon. Vai älysikö? Käskikö Jyrki erota? Todennäköisesti käski, Heidi ei vaikuta mielestäni kovin välkyltä:

Ylen toimittaja: Annoitteko oikeaa vai väärää tietoa?
Heidi Hautala: Annoin sitä tietoa mitä minulla oli.

Vihreät saavat tulevaisuudessa Sini Saarelasta yhtä hyvän ministerin. Sitten 15 vuoden päästä.

Hannu Voutilainen

Kirjoittaja on Turmion Kätilöiden basisti ja Henry's Pubin ohjelmapäällikkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti