perjantai 10. huhtikuuta 2015

Viikkosavo, joulukuu 2013

Kysymyksiä ja vastauksia.

Mitä itsenäisyys sinulle merkitsee? Sen kysyi huonosti valmistautunut toimittaja 20-vuotiaalta itähelsinkiläiseltä skeittaajalta. Silver Gyninen sai vastauksellaan tv-katsojat barrikaadeille lynkkaushommiin. Hyvä Silver, vastasit hyvin. Tuo kaikki on historiaa, ihan oikein. Tiedät varmasti sodista ja veteraaneista just sen verran kuin tarvitseekin ja se että sinä "pystyt niinku ottaa vapaasti tässä maassa" on juuri sitä itsenäisyyttä mitä se itähelsinkiläiselle skeittaajalle on. Olen itse ylpeä suomalainen ja sen verran patriootti että armeijaa kävin vähän yliaikaakin mutta menneisyyden ja hävittyjen sotien surkuttelu ei ole enää tarpeellista. Tuntematonta Sotilasta ei pitäisi nykynuoren joutua pakon edessä lukemaan tai katsomaan, koska se on huono. Mielestäni Rambo 2 on paljon parempi ja silti minä kunniotan veteraanien tekemiä uhrauksia. Veteraaneja voi ja pitääkin kunnioittaa vähemmän tekopyhillä keinoilla kuin nuo edellä mainitsemani.

Jos Silver vei tuota toimittajaa 6-0 niin päinvastoin kävi sosiaalitantta Kiurulle kun TV-uutiset raportoi PISA-tutkimuksen tuloksista. Reportteri kyseli ensin ekaluokkalaisilta miksi koulua käydään. Vastaukset olivat hyviä; opitaan asioita, opitaan elämään jne. Toimittaja kysyi vertailun vuoksi saman kysymyksen opetusministeri Krista Kiurulta (sd.) odottaen vähän laajempaa ja pohtivampaa ministeritason vastausta. Kiuru vastasi: "Koska koulussa on kivaa." Näin vastasi meidän opetusministerimme illan pääuutislähetyksessä. Suunnilleen kerran kuussa joutuu ihmettelemään näitä demarirouvien kommentteja, eikö sinne ministerin hommaan ole oikeasti mitään pääsykokeita tai -kriiterejä?

Sääliksi käy paitsi Kiurua niin myös Jutta Urpilaista (sd.). Tällä kertaa hän ei tosin hölmöillyt eikä möläyttänyt mitään typerää. Hän antoi oikein hyvän ja henkilökohtaisen haastattelun Radio Suomipopille. Haastattelussa hän kertoi mm. haaveilevansa lapsen saamisesta. Katsokaapa FB:n käyttäjät minkälaisia kommentteja kanssaihmiset kirjoittelivat kun radiokanava linkitti tuon haastattelun sivuilleen. Minua hävettää heidän puolestaan. En voi lainata sieltä riviäkään tähän. Jos olisin Jutta niin alkaisin nostelemaan syytteitä. Jos Jutta tekee työssään huonoja päätöksiä eikä ihan aina oikein ymmärrä kaikkia asioita niin hän on silti ihminen ja hänelläkin on oikeus haaveilla lapsista. Lapsen saaminen on hänelle varmaan yksi elämänsä tärkeimmistä asioista, jos ei jopa tärkein ja henkilökohtaisin. Kreikkalaisten elämän rahoittaminen ei kuulune tähän yhteyteen ollenkaan. Se on hyvä että sosiaalisessa mediassa on helppo avautua ja hissukatkin pääsevät ääneen, mutta kyllä nyt FB-poliisi Fobba vois puuttua asiaan. Hävetkää! Minulle tuli paha mieli.

Hannu Voutilainen

Kirjoittaja on Henry's Pubin ohjelmapäällikkö ja Turmion Kätilöiden basisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti