keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Viikkosavo, Elokuu 2013

Festivaalin tilinpäätös.

Tämän vuoden festarit ovat ohi Kuopiossa ja arvaan että tämänkin lehden yleisönosastolla valitus alkaa. Tyynen olohuoneeseen on kuulunut vaimeasti rokki ja hän on joutunut nostamaan Kymmenen Uutisten äänenpaineen naapureita häiritsevälle tasolle. Erkin taloyhtiön takapihan nurmikolla on joku käynyt yöllä pissillä ja nyt Erkin spanieli vierastaa samalle pihalle kakkaamista. Maanantai-aamuna kulkija ei huomaa enää missään mitään festivaalin jälkiä. Paitsi ehkä hymynä kanssaihmisten naamoissa. Tuhansilla ihmisillä on ollut hieno viikonloppu takana, joillain ehkä kesän paras, joillain saattanut olla jopa ikimuistoinen. Paikalliset yrittäjät hierovat käsiään.

Jos ihmiselle suodaan mahdollisuus antaa palautetta niin sen sävy on 99% todennäköisyydellä negatiivinen, meidän lajillemme ei ole ominaista antaa positiivista palautetta. Siksi ja oikeudenmukaisuuden nimissä haluan käyttää tämän puheenvuoroni laukomalla totuuksia Kuopiorockista. Totuuksia siksi että olen edustamani yhtyeen kanssa esiintynyt tuolla viimeiset kymmenen vuotta putkeen. Olen nähnyt hyvin läheltä festivaalin kehittymisen kotikutoisesta kyläjuhlasta laadukkaasti toteutetuksi rockfestivaaliksi. Aina jää parannettavaa ja opittavaa, tänä vuonna epäonnistuminen sattui äänentoistosta vastaavalle aliurakoitsijalle henkilökuntaa draftatessa. Luitte varmaan jo lehdestä kun ruotsalaisyhtye tästä avautui. Avautui aiheesta, toisin kuin Tyyne tai Erkki.

Joka vuosi festivaali kokoaa yhteen myös ison joukon muusikoita ja yhtyeille töitä tekeviä teknikoita. Tänä vuonna kuulin usean kollegan odottaneen juuri tätä festivaalia koska se on nykyään se Suomen paras. Muutamalta kysyin miksi näin on. Siksi-sarakkeeseen vastattiin kokonaisuus, tunnelma ja olosuhteet. Äänivehekset ei ole Suomen parhaat, ruoka ei jonkun mielestä ehkä ole Suomen parasta, joku saattaa saada paremman liksan Joensuun festareilta, mutta kokonaiskuva on kunnossa ja se on tärkeintä. Viime vuonna Innolink Research Oy:n tekemän tutkimuksen perusteella Kuopiorock oli Pohjois-Savon tunnetuin tapahtuma, joten nyt valittajat laittakaapa suut suppuun jos ei oikeaa asiaa ole. Kuopion Kaupungin Tapahtumapalvelut perustaa nyt äkkiä työryhmän miettimään kuinka kaupunki voisi olla tässä mukana ja nostaa samalla hieman omaakin profiiliansa.

Meille tuo oli 10v-juhlakeikka ja siksipä siinä illalla vähän sihijuomaa naplailtiin. Sunnuntaina ennen ajomatkaa Helsinkiin kävin puhaltamassa poliisilaitoksen mittariin, näytti nollaa. Kuulustelin konstaapelilta kuinka virkavallalla viikonloppu meni. Juhlakansa sai täydet pisteet, ei yhtään rikosilmoitusta festivaalilta. Kun menin hakemaan autoani Väinölänniemeltä niin koko alue oli jo melkein siivottu. Elämä palaa taas vuodeksi ennalleen eikä Tyynellä ole taas oikein mistä valittaa. Minä ja yhtyeemme odotamme ensi kesänäkin eniten Kuopiorockia. Niin odottavat monet muutkin yhtyeet sekä tuhannet positiiviset ihmiset joita ei kiinnosta turhanpäiväinen valittaminen.

Hannu Voutilainen

Kirjoittaja on Turmion Kätilöiden basisti sekä Henry's Pubin ja LeBonkin ohjelmapäällikkö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti