keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Viikkosavo, huhtikuu 2014

Kieltolaki.

Kyllä, kannatan. Kuten tupakkalaki tehtiin vaikeuttamaan tupakointia niin pitäisi säätää myös kieltolaki hankaloittamaan typerää kieltelyä. Olen juuri nyt Varsovassa ja täällä ei oo oikeestaan kielletty mitään. Tai varmaan on mutta ei mitään mikä vaikeuttaisi ihmisen eloa. Viinaa saa tuosta viereisestä kioskista ympäri vuorokauden mutta en ole katukuvassa nähnyt yhtään alkoholistia enkä puli-ukkoa viikkoon. Sähkötupakkaan saa nikotiininesteitä vähän joka kaupasta ja baarin tiskiltä ja siksipä se höyryttely täällä kovin suosittua silmin nähden onkin. Ei ole alkoholiongelmaa eikä kohta keuhkosyöpääkään tämän kansan vitsauksena.

Pari iltaa sitten luin suru-uutisen silmillä internetistä. Laskuvarjohyppääjien kone oli kotimaassa tippunut ja 8 hyppääjää sai surmansa. Minua tämä saattoi surettaa enemmän kuin sinua koska olin hypännyt kaksi kesää sitten siitä samasta koneesta. Tunnen sieltä hyppääjäporukoista muutaman tyypin ja pienellä tarkistuksella kuulin heidän olevan hengissä, en kysellyt enempää. Jäin mielenkiinnolla odottamaan uutisoinnin tyylilajia.

Ennen kuin tuon koneen hylky oli saatu sammumaan niin ministerit Henna Virkkunen ja Päivi Räsänen aidosti huolissaan vaativat Trafia tutkimaan harrasteilmailun riskit uudelleen ja tarkemmin. Nyt on nimittäin oikeat ilmailun asiantuntijat vaatimassa. Jos ministeri Räsänen vaatii jotain asiaa tutkinnan alle niin eikö sen vois jo ihan suoraan sanoa että hän haluaa sen kieltää, mitä tuota enää peittelemään? Ja pitääkö aina tapahtua ensin jokin onnettomuus että aletaan vasta kieltämään, se on suoraan sanottuna paskahousujen hommaa tuommoinen jälkiviisastelu. Kieltäisitte ajoissa ja oikeita asioita kuten vaikka Jari Sillanpään TV-esiintymiset tai kesäkeiton. Se suvivirsikin olis kyllä pitänyt kieltää myös, ärsyttävä biisi. Kysynkin Teiltä rouvat ministerit, mitä aiotte kieltää sen tiedon perusteella että Norjassa kuoli just kaksi suomalaista sukeltajaa, Mount Everestillä 12 kiipeilijää ja lapissa ajettiin minibussilla yks kolari. Kiellättekö veden, ylämäet ja pakettiautot? Tällä säästettäisiin varmasti useita ihmishenkiä vuositasolla.

Se kone oli rakennettu hyväksytyn tarkastajan valvonnassa. Koneella lentänyt koelentäjä sanoi sen olleen erittäin hyvä kone joka täytti hyvin kaikki sille asetetut vaatimukset. Lennonjohtaja sanoi sen koneen olleen teknisesti "häikäisevää tasoa”. Minun mielestäni tässä tuli jo ihan tarpeeksi lausuntoja tarpeellisilta virkamiehiltä. Kannattaisiko se riskien tutkiminen keskittää tuonne navettoihin missä maajussit toteuttavat unelmiaan ja virkkaavat ultrakevyitä vatkaimia vanerista päästäkseen taivaalle? Nyt vaikuttaa siltä että on tarkoitus teilata turhalla pykäläviidakolla tuo oikeasti hieno ja turvallinen harrastus.

Oon aina ollut mielenosoituksia ja muuta hippeilyä vastaan mutta kyllä minä nyt kehoittaisin kansalaistottelemattomuuteen ja barrikaadeille. Kieltolaki on saatava. Ainakin jonkun nurmikolle lupaan tallata ensi kesän aikana.

Hannu Voutilainen

Kirjoittaja soittaa Turmion Kätilöt-yhtyeessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti