torstai 9. huhtikuuta 2015

Hane matkoilla, elokuu 2014, day 8, Gili T

1.9., päivämäärä soittaa kelloja. Se on joko Kekkosen syntymäpäivä tai meidän hääpäivä. Katoin wikipediasta että Kekkosen synttärit on vasta ylihuomenna, joten se on HÄÄPÄIVÄ tänään. Minun ja minun rakkaan vaimoni hääpäivä, jehuu! Jo toinen semmoinen. Tänään siis vain laiskotellaan ja herkutellaan. Nukuttiinkin niin pitkään että hädin tuskin aamiaiselle kerettiin. Perusrutiinien mukaan sitten altaalle haisemaan. Lämpömittari näytää taas 33 ja pilvenhattaraa ei näy. Pulahdus, ja pulahduksen jälkeinen kalja, Bintang. Se on näiden ainoa kaljamerkki vissiin, tai ainakin suosituin. Saa tuolta jostain Heinekeniakin jos haluaa alkaa keulimaan, mut miks pitäis? Bintang on aivan erinomainen pilsneri. Pieni pullo (noin 0,33 litraa ehkä) makselee baarissa suunnilleen 20 000 rupiaa, eli 1,30€. Iso pullo (tarkalleen 0,62 litraa) kustantaa taas 30 000 rupiaa, eli jotakuinkin 2€. Kaupassa lienevät suunnilleen saman hintaisia, joten kaljan kittaaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin.
Muuhun hintatasoon nähden tuon bissenkin pitäisi olla halvempaa mutta täälläkin ovat keksineet alkoholiveron, varmaan demarien kätyreitä päästetty saarelle jossain vaiheessa. Siitä johtuen tuossa muutama vuosi sitten baarit hoksasivat ”jatkaa” importtiviinojaan omatekoisella ponulla. Tequilapulloonkin kun laittoi puolet kotipolttoista niin kate parani kummasti eikä turisti huomannu yhtään mittään. Haittapuolena tosin oli se että sitä kotipolttoista ei oikein osattu tehdä ja sillä tajun lisäksi lähti ainakin näkö ja joskus myös henki. Vuonna 2009 näillä Gilin saarilla kuoli 23 turistia metanoliin. Tänne tuli sen jälkeen joukko tutkijoita ja ne löysi metanolia vähän joka baarin pulloista. Paikallisia ei kuollu ku ne ei oikein juo. Nää paikallisethan on täällä pääasiassa muslimeita, mut ei mitään itsemurhapommittajia vaan semmoisia mukavia muslimeita. Ei tuu rukouksia koko ajan kaiuttimista niinku jossain hiekka-afrikassa. Yks moskeija niillä on tuossa ytimessä semmoinen mistä välillä kailotusta kuuluu mut ei se ketään haittaa. Balilaiset taas on suurin osa hinduja. Kasviston, eläinkunnan ja kulttuurin osalta Balilla ja Gilin saarilla ei ole juurikaan mitään yhteistä vaikka ne tässä vierekkäin ovatkin, innostuin vähän googlettamaan tänään. Googleta sinäkin ni ei tarvii minun tässä kaikkee selittää. Se on semmoinen geopoliittinen juttu ja se raja menee just tässä saarten välissä. Jumala on sen rajan siihen luonut, tai allah.
Koiriahan täällä ei myöskään ole, koska on islam. Muhammed on nimittäin sitä mieltä että jos koira nuolaisee ihmistä ni sen on peseydyttävä kai seittemän kertaa ennenku saa taas rukoilla. Siis ihmisen on peseydyttävä, ei koiran, tai en minä tiijä onko senkin? Muslimi-ihminen onkin siis päättäny että on helpompi olla ilman koiraa ku peseskellä itseään alituiseen. Kyllä Muhammed on viisas, piirtäisin pilakuvan heti jos osaisin.
Rannalla käytiin syömässä hääpäivän lounas. Otin kanaa, vihanneksia ja riisiä jollain indonesialaisella soosilla. Ihan kelvollinen annos mutta kyllä pikkuisen on jo thaimaata ikävä. Vaimolle leuhotin että hääpäivän kunniaks syödään niin paljon ku jaksetaan ja parasta mitä löytyy, ni se otti spagetti bolognesen. Sai ottaa mitä halusi ja kovin tuo onnelliselta vaikutti. Päivälevon aika, ihan senkin takia että saattais jopa jaksaa illalla käydä jossain. Romanttinen hetki keskeytyi kun Jesus Christ ryntää huutaen sisään ja hyppää meidän väliin hääpäivävuoteeseen, pyorii siinä vähän aikaa ja pakkautuu nukkumaan mun kainaloon. Kaksi tuntia myöhemmin se herätti huudollaan koko porukan ja jatkoi matkaansa. Kiva kun kävit. Jos jäi kaivelemaan kuka on Jesus Christ ni lue aiemmat raportit myös.
Hetken verran vilkaisin Japanin uutisia telkkarista. iPhoneen on tulossa sisäänintegroitu Visa ja Mastercard. Melko oiva keksintö, yks asia vähemmän minkä voi unohtaa mihin vaan lähtiessään tai sitten voi unohtaa kerralla ne kaikki. Nyt syömään hääpäiväpäivällinen. Testattiin taas yks meille ihan uusi paikka. Näilläkin on semmoisia tolppien päälle väsättyjä romanttisia majoja. Hirmu kattava ja pitkä menu oli kyllä mutta kun sieltä suunnilleen mitä vaan yritit tilata ni ei oo. Loppujen lopuks saatiin vaan ranskalaisia ja nuudelia, mut ei saa valittaa, kaikilla ei oo niitäkään. Palautui tuossa mieleen yhen meidän bussikuskin itsekeksimä vitsi vähäosaisista. Tämä koskettaa meidän toista laulajaamme joka viime vuosikymmenellä Kuopiossa asuessaan oli hetken kodittomana. Mitä eroa on Rytkösellä ja talvirenkailla? Talvirenkaita säilytetään lämpimässä.
Respan baarissa otettiin vielä omenapiirakat jäätelöpallukoilla ja kaljat/kahvit. Nukkumaan joutaa taas. Öitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti