perjantai 17. huhtikuuta 2015

Viikkosavo, heinäkuu 2014

Vähemmistön oikeudet

Tasa-arvoinen avioliittolaki ei mene läpi. Suurempi ongelma tälle kansalle tuntuu ja näkyy kuitenkin olevan se että Järvenpään Puistobluesiin ei saa viedä omia viinoja. Vääryyttä koetaan molemmissa, vai koetaanko ihan oikeasti? Maanantaiaamun lööpeissä hehkutettiin että säännöt ovat muuttuneet. Eivät ole. Alkoholilainsäädäntö on ihan yhtä huono kuin ennenkin, mikään ei muuttunut. Järvenpäässä vain viranomainen alkoi vihdoin valvomaan tuota festivaalia. Yhtä lailla se Viron tuliaisten ja kotipolttoisten juominen on siellä ollut kiellettyä ennenkin, nyt sitä vaan alettiin valvomaan. Hyvä niin ja hyvä että Porin Jazziakin vihdoin valvotaan. Aiemminhan tässä on laitettu ”nuorisofestivaalit” ja bättre folkin neppailut eriarvoiseen asemaan. Tämä on sinänsä omituista koska ”nuorisofestivaaleilla” käyttäydytään kaikkien tilastojen mukaan paremmin. Onko Kaavi Bluesiin saanut ikinä viedä omia viinoja? Entäs Savonsolmun Beach & Blues Partyyn? Ei. Ei se voi siitä bluesista johtua, meidän suunnalla valvotaan kyllä sitäkin lajia.

Toinen keltaisista lehdistä revittelee paahtoleipäpussiin piilotetulla jallupullolla. Olisi minun mielestäni reilua että tuon rikettä yrittäneen idiootin lärvikin olisi paljastettu jutun yhteydessä. Lehti kysyy vielä gallupissaan: "Oletko yrittänyt salakuljettaa omat suunkostukkeet festivaalialueelle? Millä kikoilla?”  Yhtä järkevää olisi kysyä miltä huoltoasemalta kannattaa bensat varastaa ja minkälaisella syanidillä on järkevintä myrkyttää arsyttävä naapuri joka poraa kiviseinää iltakymmenen jälkeen? Onko käynyt mielessä kuinka suuri osuus festivaalin liikevaihdosta syntyy anniskelusta? Minä tiedän aika tarkan prosentin.

Kävin just syömässä Lauttasaaressa, hienossa ravintolassa. Viereisen pöydän 8-henkinen seurue oli tullut juuri purjehtimasta. Tarjoilijalta putosi viinilasi lattialle pöytiemme väliin. Veneen perämies vaati tarjoilijalta kaikille kahdeksalle uudet annokset koska lasinsiruja saattoi lentää lattialta heidän lautasillensa. Ei saattanut, ei lentänyt minunkaan lautaselleni. Kokki alkoi rakentamaan heille uusia annoksia samalla kun veneen kapteenin rouva pöydän toisessa päässä mätti niitä ”lasinsiruisia” annoksia käsilaukustaan yllättäen löytyneeseen tyhjään jäätelörasiaan. Ei ollut edes Tupperware se rasia, oli astianpesukoneessa käytetty jäätelörasia. Oli sillä varmaan paahtoleipään piilotettu jallupullokin siellä laukussaan.

Ja tämän ”bättre folkin” pitäisi saada oma alkoholilainsäädäntö omille festivaaleilleen, niinkö?

Hannu Voutilainen

Kirjoittaja soittaa Turmion Kätilöt-yhtyeessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti