maanantai 20. huhtikuuta 2015

Viikkosavo, elokuu 2014

Vuotuisen nillityksen aika.

Rockcock on ohi joten valittaminen yleisönosastoilla ja somessa alkoi, eipä yllättänyt. Tänä vuonna se tosin alkoi jo ennen festivaalia kun staroilla oli valittajan mielestä niin kauheat vaatimukset. Vaativathan he sentään vessat ja autokyydin lentokentältä keikalle, aivan kamalaa. Tulkoot bussilla ens kerralla. Bändiltä on kuulemma ilmestynyt uusia vaatimuksia koko ajan kun keikka lähenee? Kuka tämän keksi? Ei pidä paikkaansa, kyllä kaikki ehdot on ollut koko ajan tiedossa. Ja onko teistä valittajista kukaan tullut miettineeksi että se on se stara joka viime kädessä nuo riderit maksaa. Minä ostelen työkseni bändejä keikalle, toki pienemmässä mittakaavassa ja pienemmillä ridereilla, mutta silti. Kun hintaa neuvotellaan ja nimiä allekirjoitellaan niin vaatimukset ovat silloin aina tiedossa ja se esiintymisen hinta neuvotellaan vaatimukset huomioon ottaen.

Meidän yhtyeen keikkamyyjä Rowan Rafferty (Nem Agency) oli se kansalaista kuppaava nihilisti joka toi Scorpionsin Suomeen. Tämän johdosta pääsin näkemään läheltä kuinka se tuotanto eteni. Nem Agency antoi Rockcockille täydet 10 pistettä asioiden hoitamisesta. Scorpions antoi näille molemmille täydet 10 pistettä keikan tuotannosta. Myös muilta muusikoilta ja heidän teknikoiltaan ropsahteli täysiä pisteitä ylistävien kommenttien kera. Olen samaa mieltä, tämä on tätä nykyä Suomen paras rockfestivaali.

Nyt kun ei enää mitenkään voi valittaa roskaamisesta tai meluamisesta niin keksittiin valittaa rasismista. Poliisi on kehottanut poistamaan kerjäläiset alueen välittömästä läheisyydestä ja yksi järjestyksenvalvoja onkin vahingossa kehottanut ei-kerjäläistä poistumaan. Se järjestyksenvalvoja on ihminen ja se saattaa tehdä virheen, joskus kaksikin. Nolo moka siltä järjestyksenvalvojalta mutta vielä nolompi homma oli lyödä rasistikortti pöytään yhden ihmisen virheen takia. Siellä on kuulemma nyt vedetty Amnestykin hoitamaan tätä juttua, voi äiti! Jos Amnesty haluaa välttämättä olla jotenkin mukana sorkkimassa eri väristen ihmisten välisiä selkkauksia festareilla ni voisivat ensi töikseen opettaa Mustalle Barbaarille esiintyjän käyttäytymisohjeet rockfestivaalilla.

12 Rockcockia on nyt juhlittu ja toivottavasti uusi omistaja vie juhlaa ainakin seuraavat 12 vuotta samaan suuntaan mihin Iipu on hommaa rakentanut. En tunne uutta omistajaa juuri lainkaan mutta olen kuullut hänestä pelkkää hyvää ja minulle on vakuutettu että festivaali on edelleen hyvissä käsissä. Toivon myös että Allu, Susse ja kymmenet muut ydinosaajat saavat jatkaa tehtäviänsä ja tapahtuma pysyy näin entisen näköisenä. Niille nuoremmille valittajille jotka toivoivat vain Justin Bieberia ja One Directionia keikalle haluaisin muistuttaa ystäväni Mikko Pirisen sanoja mukaillen: Ilman Scorpionsin Still Loving Youta ei sinuakaan olisi välttämättä olemassa.

Hannu Voutilainen

Kirjoittaja on Turmion Kätilöiden basisti ja Henry's Pubin ohjelmapäällikkö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti